sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pihahommissa

Me olemme viettäneet näin kesän tultua paljon aikaa ulkona. Pihalla on vaikka mitä tekemistä. Empasta on ollut paljon hyötyä. Hän hoitaa mielellään istutusten, nurmikon paikkausten ja kesäkukkien kastelun. Samalla taitaa mennä palomiesleikit, mutta ihan oikeatkin kohdat on kyllä kasteltu.

Hieman yllättäen yksi suosikkipuuhista on rikkaruohojen nyppiminen. Toistaiseksi Emppa on nyppinyt vain hiekalta ja kiveykseltä rikkaruohoja. Se on helppoa, koska kaikki vihreät ovat rikkaruohoja. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus opettaa myös kukkapenkkien rikkaruohojen kitkeminen. Aika hauskaa, kun Emppa kysyy, voitaisiinko taas nyppiä rikkaruohoja ja huutelee aivan innoissaan "äiti täällä on vaikka kuinka paljon, katso äiti, kuinka iso!" Onneksi meillä riittää kitkettävää ja uusia kasvaa koko ajan. :)

Myös nurmikon leikkuu kiinnostaa kovasti. Tänään Emppa kulki nurmikkoa leikkaavan isänsä perässä työnnellen pientä muovista leikkiruohonleikkuria. Sen jälkeen hän meni askartelusaksien kanssa trimmaamaan reunoja. Oman ilmoituksensa mukaan hän tarvitsee oikean pienen ruohonleikkurin ja trimmerin. Mistäköhän niitä saa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti