tiistai 13. elokuuta 2013

Yrittäjäkotiäidin välitilinpäätös

Viime viikonloppu meni Elomessujen merkeissä. Oli aikamoinen hulabaloo, mutta olipa hauskaa. Messuviikonloppuun tiivistyi hyvin se, miten yritystämme pyöritetään. Yrityksemme on ollut pystyssä reilun puoli vuotta, joten tässä voisi olla henkisen välitilinpäätöksen aika.


Verkkokaupassamme on kerrottu, kuinka yrityksemme MI Minä Itse Oy sai alkunsa, joten ei siitä sen enempää. Koska lapsemme olivat yritystä perustettaessa pieniä ja ovat edelleen, itselleni on tärkeintä, että lasten ehdoilla edetään. Yritys ei saa mennä lasten edelle.


Messuvuorojakin jaimme sovitellen yhteen päiväuniaikoja, lasten harrastuksia ja vaikka mitä. Kun Sani päivysti sunnuntaiaamupäivällä myyntipöydän ääressä, minä hurvittelin lasteni kanssa Elomessujen kyljessä olleessa tivolissa. Artzan päiväunien koittaessa vein lapset hoitoon sukulaistädille ja päästin Sanin kannustamaan omia lapsiaan juoksukilpailuun.

Toinen periaatteeni yrittäjyydessä on se, että pitää olla kivaa. Jos en pitäisi ihmisten tapaamisesta ja juttelemisesta, ei varmaankaan olisi järkeä lähteä messuille. Jos en pitäisi kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, ei olisi kannattanut perustaa blogia. Ja jos en pitäisi kirjanpidosta, en olisi ilmoittautunut vapaaehtoiseksi hoitamaan hommaa. (Siis ihan oikeasti pidän kirjanpidosta. Kaikilla meillä on omat omituisuutemme.)

Joskus täytyy vähän nähdä vaivaa, että asioista tulee kivoja. Tilatun tuotteen voisi käydä viemässä autolla postiin. Se olisi nopeaa ja helppoa. Tai sitten voi laittaa tavarat ja lapset rattaisiin ja lähteä postireissulle juosten. Ei ehkä tehokasta, mutta kivaa kyllä. Tai onhan se sillä tavalla tehokasta, että tulee tehtyä monta asiaa samalla kertaa. Kaikki ei tietenkään voi aina olla kivaa. Jokaista toimitusta ei voi lähteä viemään juosten postiin. Yrittäjänä voi kuitenkin vaikuttaa paljon siihen, mitä ja miten tekee.
MI Minä Itse Oy on vienyt paljon aikaani. Halusin toki jotain aikuisten tekemistä kotiäitiajalle, mutta on yllätys miten paljon tähän onkaan uponnut aikaa. Vähän joka välissä tulee tehtyä jotakin ja ajoittain unohtuu pitemmäksi aikaa puuhailemaan. Aina voisi tehdä enemmänkin. Stressiä ei ole pahemmin tullut, sillä tekeminen on mielekästä ja sitä saa tehdä silloin kun haluaa tai ainakin silloin kun muu elämä antaa myöten. Tietokonehommia olen tehnyt enimmäkseen lasten ollessa nukkumassa, mutta tilausten pakkaamiseen ja postiin viemiseen ovat päässeet mukaan. Ovat lapset olleet joillakin esittelyreissuilla ja kutsuillakin mukana. Mielestäni on hyvä, että lapset ovat mukana kaikissa arjen askareissa, niin töissä kuin kotitöissäkin. Eivät sitten kuvittele, että rahaa vain ilmestyy tai koti vain siivoutuu itsestään.

Rikastumaan yrittäjyydellä en ole päässyt. Jos ei nyt puhuta henkisistä rikkauksista. Olen oppinut paljon uutta, tavannut uusia ihmisiä ja käynyt mielenkiintoisia keskusteluja. Ehkä ne taloudellisetkin rikkaudet vielä tulevat. Jokatapauksessa meidän lapsilla on kehittäviä leluja riittämiin.

PS. Minä Itse -joukkueeseen saa tulla mukaan. Haemme tuote-edustajia. Ota yhteyttä asiakaspalvelu@minaitse.fi

1 kommentti:

  1. Kiitoksetkin ovat tähän väliin paikallaan: Kiitokset Sanille liikeideasta ja siitä, että pyysit minut mukaan sekä ennekaikkea hyvästä kumppanuudesta. Rakasta aviomiestäni haluan kiittää kaikesta tuesta ja väsymättömästä tavaran hakemisesta varastolta.

    VastaaPoista