sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Montessoria sisustuksessa

Montessorivälineet alkavat vaikuttaa kotimme sisustukseen. Lastenhuone oli tietenkin ensimmäinen, johon vaikutus kohdistui. Ikean Expedit-hyllyyn olen lasten kirjojen lisäksi laittanut montessorihenkisiä leluja sekä varsinaisia montessorivälineitä. Pienissä vetolaatikoissa on palapelejä ja isoissa laatikoissa on tavaroita, joiden käyttämiseen tarvitaan aikuinen mukaan.Meillä tämän hyllyn tavaroista puhutaan erikoisleluina, ja niillä on sellainen sääntö, että edellinen pitää laittaa takaisin hyllyyn ennen kuin saa ottaa seuraavan. Muut lelut ovat lelukoreissa yms. ja ne heitellään paikoilleen aina iltaisin. Mikäli Emppa ei osallistu lelujen keräämiseen illalla, hujanhajan lojuvat lelut nostetaan keittiön kaapin päälle jäähylle seuraavan päivän ajaksi. Siellä niitä on nytkin kasapäin.

Roomalainen kaari sai kunniapaikan kodissamme olohuoneen pöydällä. Se on minun oma stressileluni. Kasaamiseen ei mene montaa minuuttia, mutta kummasti se vaan helpottaa. Emppakin antaa minun kasata rakennelman yleensä rauhassa siksi, että saa siten romuttaa sen. En oikein itsekään tiedä, mikä siinä kaaren kasaamisessa niin viehättää ja rauhoittaa. Ehkä se on käsittelemättömän puun hypistely tai sitten se, että ainakin jonkin kohdan tästä kaaoksesta saa järjestykseen. No pääasia, että toimii. Tänään kaari oli tosiaan tarpeen, kun koko perhe tuntui olevan huonolla tuulella. Säästyin sanomasta monta kirosanaa, kun kasasin vain zeninä kaarta. Kaari päätyi juuri olohuoneen pöydälle, koska se on siinä helposti saatavilla. Kyllä se minusta on ihan kaunis sekä koottuna että purettuna ja sopii meidän sisustukseemme.
2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Onko teillä kotona/kotonanne näitä leluja, tai siis onko teidän omat montessorituotteenne myös ns.mallikappaleita? Tai siis, olisiko tavaroita mahdollisuus päästä "hipelöimään" ? Niin, yritin ihan selkeästi vain ilmaista itseäni ;)

    Marika (kerhosta siis)

    VastaaPoista
  2. Hipelöitävää saa Hämeenlinnan seudulla kotiin kotimyyntikutsujen muodossa. Ja sinun tapauksessa myös työpaikalle tuonti onnistuu. Otan yhteyttä Facebookin kautta.

    VastaaPoista