sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ihana ilma?

Kävimme aatonaattona toivottelemassa hyvät joulut kummeilleni ja Empan toiveesta lähdimme läheiseen leikkipuistoon tätini kanssa. Ilma oli harmaa ja kostea, sellainen kuin viimeaikoina se nyt on Hämeessä ollut. Juuri sillä hetkellä ei tosin satanut. "Ihana ilma!", huudahti kummitätini ulos astuttuaan. Luulin kuulleeni väärin, mutta sama lausahdus toistui myöhemmin uudestaan. "On vähän syksyistä", mutisin hämmentyneenä. "Niin onkin, syksyisen ihanaa", hehkutti tätini.

Leikkipuistossa ollessamme alkoi sataa jotain harmaata veden ja loskan seosta. Kummitätini nosti hupun päähänsä ja totesi, että onpas mukavaa olla ulkona. Eipä siihen oikein ollut mitään sanottavaa.

Jouluaatto ja joulupäivä tuli oltua kokolailla sisätiloissa, mutta tapaninpäivän aamuna seinät alkoivat kaatua päälle. Oli päästävä ulos, oli keli mikä tahansa. Kyllähän kurahousut, goretex ja muut tekniset materiaalit ovat mahdollistaneet sen, että ulkoilukeli on vain asennekysymys. Mutta pakko myöntää, että kun on harmaata ja kuraista, minulla ei vain aina asenne riitä uloslähtöön, vaikka kuinka yrittäisin itseäni motivoida: ulkoilusta tulee reippaampi olo, lapset kiukuttelvat vähemmän ulkoilun jälkeen jne.

Ulkona oli vielä aika hämärää, kun suuntasimme lasten kanssa metsään. Leikkipuistoon pääsisi nopeammin tietä pitkin, mutta onhan metsäseikkailu paljon jännempää. Hienoja keppejäkin löytyi heti alkumetreillä.


Takaisin tullessa taisi aurinkokin vähän pilkahtaa. Itseasiassa oli aika ihana ilma. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti