sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Minä Itse -joululahjavinkit


Minä Itse - tuotteista puhutaan meillä kotona erikoisleluina. Montessori-välineet eivät virallisesti ole leluja, mutta meillä niitä käytetään leluina ja niillä saa leikkiä kuten haluaa. Ne ovat kuitenkin erityisiä, eikä niitä laiteta lelukoreihin muiden sekaan. Osa erikoisleluista on esillä jatkuvasti, osa taas on kaapissa ja ne saa leikkeihin pyytämällä tai minun ehdotuksestani. Tämä siksi, että osaan tuotteista tarvitaan työrauha. Esimerkiksi omenapuupeliä ei voi pelata, jos Artza paikalla. Pelistä ei vaan tule mitään, kun yksivuotias yrittää jatkuvasti napata pelinappuloita suuhunsa.

Kysyin tänä aamuna Empalta, mikä on hänen mielestään paras erikoislelu. "Värilliset lieriöt." - kuului epäröimätön vastaus. Postaukseni tuotteesta löytyy täältä. Värilliset lieriöt on siitä hauska, että sitä voi tutkia yhdessä lapsen kanssa tai antaa lapsen tutkia itsekseen. Samalla tuotteella saa siis sekä yhteistä puuhaa että äidille aikaa vaikka ruuanlaittoon. Värilliset lieriöt on meillä katsottu työrauhan vaativaksi erikoisleluksi. Suosittelen värillisiä lieriöitä joululahjaksi yli kolmevuotiaalle. Vanhemmatkin lapset varmasti pitävät tuotteesta, mutta kaksivuotiaille ja nuoremmille suosittelisin jotain muuta.

Artza ei vielä suosikkiaan osaa nimetä, mutta käyttäytymisen perusteella veikkaisin pallolaatikkoa. Tämä erikoislelu on aina esillä, sillä koska tahansa voi olla hyvä hetki availla laatikkoa ja tiputella palloa koloon. Postaus pallolaatikosta löytyy täältä.

Oma suositukseni koko perheelle on tasapainolauta käsille. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi niin, että kahdella kädellä pidetään lautaa ja kallistellaan niin, että kuula kulkee urassa. Lauta on kuitenkin niin iso ja painava, ettei Emppa vielä jaksa leikkiä näin yksin. Pienemmän lapsen kanssa voikin tasapainoilla yhdessä tai tehdä kuten Emppa ja Artza ja laittaa lauta pehmeälle alustalle. Painamalla lauta kallistuu ja kuula liikkuu. Ja kädelläkin voi auttaa. Kivaa puuhaa vaikka välipäiviksi tai uudenvuodenbileisiin. Tasapainolauta on 25 % alennuksessa vuoden loppuun asti. Sen saa omaksi hintaan 16,50 euroa ja 2 kk vuokraus maksaa 4,50 euroa.

Jouluksi tuotteet saa varmasti kun tilaa viimeistään huomenna maanantaina 16.12.

Ja muistattehan osallistua laskusauvojen arvontaan!

Tasapainolautaa voi käyttää yhdessä aikuisen kanssa.
 
Mukana on 2 kuulaa, joten 2 lasta voi leikkiä yhdessä.
 
Kun lautaan nojaa, kuula liikkuu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti