lauantai 26. tammikuuta 2013

TSI sormivärit

Kokeiltiin itse tehtyjä sormivärejä. Kattilaan vettä, suurustetaan maissitärkkelyksellä (Maizena) ja kiehautetaan. Kiisseli kippoihin ja värjätään karamelliväreillä (tai punajuurella, mustikalla, ...).

Meillä oli väreinä perusvärit, sininen, keltainen ja punainen.


ONNEKSI tajusin valita maalauspaikaksi kylpyhuoneen! Kuvassa tilanne on vielä hallinassa, mutta eteni pian kylpyhuoneen maalaukseksi ja body paintingiksi. Lopuksi pestiin pojat, äiti, kylpyhuone ja kaikki vaatteet. Varsinainen maalauskin ehti jossain välissä tuhoutua. Isoveli kovasti kyselee koska taas maalataan itsemme, mutta äiti ei ole vielä ihan valmis uusintaan.



Lopputulos: Kiva, mutta (siivoamisen takia) työläs juttu. Värit ihan ok. Tehdään sitten ensi kesänä ulkona uudestaan. 

2 kommenttia:

 1. :) Jihaa! Itse tein samalla reseptillä värejä vauvajumppaan "värikylpy" kerralle, mutta sininen elintarvikeväri jostain syystä tarttui ihoon tiukasti kiinni. Kerran myös päätin olla super Äiti ja annoin lapsille kylppäriin perus sormivärejä, ja se kanssa levisi samoin, niin että lapset ja kylppäri oli vihreinä. Valitettavasti se vihreä ei meinannut lähteä pois :O Ja vaikka luulin että suihkuttelen vain puhtaaksi, oli siivoaminen hiiiiirveä show. Onneksi lapsilla oli edes hauskaa ;)

  terv. Marika (kerhosta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa tosiaan oli, mutta uusinta siirtyy kesälle. Ei sitten tarvitse (toivottavasti) pestä kuin pojat.

   Poista