lauantai 13. joulukuuta 2014

Pukeutumisen harjoittelu


Jokin aika sitten tajusin, että Artza osaa jo jonkun verran pukeutua itse ja päätin auttaa häntä yhä omatoimisemmaksi. Oman firman tuotteista löytyi tähän apu, nimittäin pukeutumiskehykset.


Pukeutumiskehykset eli dressing frames ovat perinteisiä Montessori-välineitä. Ne on suunniteltu nimenomaan tähän tarkoitukseen eli auttamaan lasta oppimaan omatoimiseksi. Minun ei tarvinnut muuta kuin näyttää pari kertaa, mitä on tarkoitus tehdä eli avasin ja suljin tarrat. Sen jälkeen Artza opetteli homman ihan itse. Vaikka Artza sai onnistumisen elämyksiä, harjoiteltavaa vielä jäi seuraavaankin kertaan. Suuri syy siihen, että ihastuin Montessori-välineisiin niin paljon, että päädyin perustamaan niitä maahantuovan yrityksen on se, että  niiden parissa lapsi toimii itsenäisesti. Aikuisen ei tarvitse kuin auttaa alkuun.


Tarrakehyksen halusin valikoimaamme harjoittamaan tarralenkkareiden pukemista. Voisihan lenkkareillakin harjoitella hommaa, mutta meillä kengät ovat yleensä aina niin kuraisia, ettei niitä voi olohuoneeseen tuoda. En myöskään halua laittaa kaksivuotiasta yksin eteiseen harjoittelemaan ja vielä vähemmän huvittaa kykkiä itse eteisessä vauva kainalossa. Toinen etu pukeutumiskehyksissä on se, että harjoiteltava kohde on niissä hyvin esillä. Kun kenkä on jalassa, on tarrojen edessä omat polvet, toppatakki yms. Pukeutumiskehyksen kanssa taitoa pääsee harjoittelemaan ihanneolosuhteissa ja kun homma on halussa, voidaan siirtyä tosielämän haastavampiin olosuhteisiin. Ei uimaankaan opetella merellä myrskyssä :)

Ei näitä olohuoneeseen.

PS. Vielä maanantaihin asti on aikaa tilata Minä Itse -paketteja pukin konttiin. Joululahjan voi hyvin myös vuokrata. Jos lelu kiinnostaa vielä parin kuukauden kuluttua, vuokraamista voi jatkaa tai tuotteen lunastaa omaksi. Jos kiinnostus on jo hiipunut, palautus kuuluu vuokrahintaan, eikä nurkkiin jää ylimääräistä tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti