keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uuden vuoden pinata

Teimme uuden vuoden vastaanottamista juhlistamaan pinatat. Tai siis [pinjatat], mutta en osaa laittaa sitä hörhellystä n-kirjaimen päälle.

Eilen puhalsin pari ilmapalloa ja päällystin ne kelmulla. Empan ja Artsan kanssa teimme pinatat ilmapallojen päälle sanomalehtisuikaleista veden ja liiman sekoituksen avulla. Empan tyylissä eivät kädet likaantuneet, mutta Artzan metodi oli kyllä tehokkaampi. Ilmapalloa ei päällystetty kokonaan, vaan siihen jätettiin pieni aukko

Pinatat kuivuivat yön yli ja tänään Emppa puhkaisi ilmapallot ja veti ne sekä kelmut pois pinatan sisältä. Toisesta ilmapallosta kuului puhkaistaessa vain tussahdus, mutta toinen sentään poksahti, joten lasten vaatimille kuulosuojaimille oli jotain käyttöä.

Seuraavaksi Emppa ja Artza täyttivät pinatat karkilla (söivät kyllä kuormasta) ja minä peitin aukot liimaamalla sanomalehteä niiden päälle. Myös kahvat tein sanomalehdestä. Vielä koristeet paikalleen ja valmista tuli.

Illalla sitten ripustetaan pinatat jonnekin, rikotaan ne mätkimällä jollakin ja syödään itsemme kipeiksi. Kiitokset lukijoille tästä vuodesta ja upeaa vuotta 2015 meille kaikille!

1 kommentti: