maanantai 3. kesäkuuta 2013

Fröbelin pallot

Saimme toissaviikolla taas kauppaan uusia tuotteita. Nyt meiltä löytyvät kaikki Fröbelin lahjat, myös ne palikat, jonka mukaan eräs lastenlauluyhtye on saanut nimensä.

Fröbelin lahjat on sarja, joka kasvaa lapsen mukana. Mitä pienempi numero, sitä pienemmälle lapselle se on tarkoitettu. Esimerkiksi meidän Artza (ikää 10 kk) on juuri sopivassa iässä aloittamaan ensimmäisestä laatikosta eli Fröbelin palloista.

Artza itse oli samaa mieltä. Kuvasin Fröbelin palloja verkkokauppaa varten ja vauva konttasi heti laatikon kimppuun. Artza tutki pallot tarkkaan koskemalla, katsomalla ja maistamalla.

Narullisia palloja on hyvä heilutella ja naruttomat kierivät hauskasti alas portaita. Meillä molempia lapsia ovat aina kiinnostaneet narut sekä pallot ja nyt niitä sitten on riittämiin. Pallot ovat pehmeitä ja kevyitä, joten niillä ei saa vahinkoa aikaiseksi, ei Emppakaan, jolla on lupa heitellä näitä palloja sisällä. (Fröbelin pallosota on muuten hauska laji) Artzaakin vain naurattaa, kun hän huitoo narullisella pallolla itseään päähän.

Meillä palloista pitävät ja niillä leikkivät siis vauva, kohta kolmevuotias ja tietysti myös kissa. Vielä kiinnostus ei ole hiipunut yhtään. Pallolaatikko on olohuoneen lattialla ja heittelen aina ohikulkiessani sinne tänne levinneitä palloja laatikkoon. Laatikko ja pallot ovat mielestäni niin kivan näköisiä, että saavat olla esillä niin kauan kuin niillä halutaan leikkiä. Iltaisin kaikki pallot haalitaan takaisin laatikkoon ja kansi pannaan kiinni.

Jos muutamana päivänä laatikkoa ei kukaan avaa, vien sen sitten lastenhuoneeseen odottamaan uutta innostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti