sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Talkoiden tulos valui naapuriin

Pidimme jokin aika sitten extempore pihatalkoot. Nurmikko tien vieressä oli kaivannut kohennusta jo jonkin aikaa ja kun Sani lapsineen tuli käymään, oli lapsityövoimaakin saatavilla.

Ensin levitettiin multaa ja sitten kylvettiin siemeniä. Kastellakin pojat olisivat halunneet, mutta kun meillä ei ole kuin yksi kasteluletku, olisi siitä tullut takuuvarmasti riitaa. Sani löysi taivaalta jokusen tumman pilven ja niiden perusteella arveltiin, että kohta sataa, joten turha kastella.Lapsille tuli nälkä ennekuin ruoka oli valmista ja etenkin Emppa alkoi kiukutella. Ehdotin, että jos he söisivät jälkiruuaksi ajateltua vispipuuroa ensin ruokaa  odotellessa. Mutta kun Emppa kuuli sanan jälkkäri, hän juoksi pakastimelle ja nappasi sieltä jäätelön ennenkuin ehdin tehdä mitään. Pakkohan se oli sitten antaa muillekin. Alkuruuaksi siis jäätelöä, pääruuaksi makaroonilaatikkoa ja porkkanaraastetta ja jälkiruuaksi vispipuuroa.

Yhteinen lounas on ollut mieluinen juttu. Ruokaa tekee samalla vaivalla isommallekin porukalle ja vieraana oleva säästyy ruuanlaitolta sekä saa vähän toisenlaista ruokaa. Itse tulee kuitenkin tehtyä aina niitä samoja.

Talkoopäivä oli kiva ja nurmikosta näytti tulevan hyvä. Toissapäivänä luontoäiti järjesti yllätyksen. Satoi kaatamalla vettä ja rakeitakin, minkä seurauksena pihalle muodostui koski. Ikkunasta nappasin kuvan, sillä siihen myräkkään en ulos uskaltautunut. Niinhän siinä kävi, että mullat ja siemenet päätyivät veden mukana naapurin pihalle. Täytyy varmaan syksymmällä yrittää uudestaan. Toivottavasti saadaan taas hyvä porukka talkoisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti