lauantai 14. syyskuuta 2013

Tummaa suklaata vaaleanpunaisella kuorrutuksella

Kahden poikalapsen perheessä ei paljon vaaleanpunaista näy. Meillä on naapurin tytöltä saatu vaaleanpunainen leikkihella ja Montessori-väline vaaleanpunainen torni. Molemmat ovat olleet kovassa käytössä.

Näin joskus jossain tosi hienoja kuvia, joissa vaaleanpunaisesta tornista ja ruskeista portaista oli tehty rakennelmia. Puhuin aiheesta Sanille, joka kehotti googlaamaan "pink tower extensions". Tein työtä käskettyä ja wau mitä löytyi. Pakko oli saada ruskeat portaat. Ruskeat portaat ovat ihan syötävän hyvän näköinen Montessori-väline. Ruskea on sellaista tumman suklaan väristä, että tekisi mieli haukata. Jos sekä tornin että portaiden ostaminen kerralla tuntuu liian suurelta investoinnilta, kannattaa muistaa, että vuokratakin voi. Kaikenlisäksi syyskuussa vuokranneista joku voittaa vuokraamansa Minä Itse -tuotteen omaksi.

Artzan nukkuessa päiväuniaan vietin Empan kanssa laatuaikaa rakennellen. Yhdessä haimme iPadilla malleja ja valitsimme parhaat. Sitten vaan toimeksi. Tällaisia tuli.


Ensin vähän lämmiteltiin ja tutustuttiin rakennusmateriaaliin: "Pupun portaat"

"Toiset pupun portaat"
Rakentaminen ei ollut liian vaikeaa. Kuvasta katsottiin mallia ja edettiin järjestyksessä: aina haetaan jäljelläolevista suurin (ja painavin).
"Äiti-kuningattaren ja Emppa-ritarin linna" Tämän jälkeen piti googlettaa, mikä on ritari.
Viimeinen palikka paikalleen. Empan mielestä tämä rakennelma näytti katsomolta.

Yleisö paikoillaan "katsomossa"
Jääkiekko-ottelu alkaa.
Empan oma malli.

Vielä monta rakennelmaa jäi tekemättä ja varmasti tehdään näitäkin uudestaan. Empan mielestä oli kivaa, mutta seuraavalla kerralla kuulemma voitaisiin ottaa Artzakin mukaan. Ei kai Emppa sitten kaivannutkaan aikaa äidin kanssa kahdestaan.


1 kommentti:

  1. Aivan ihastuttavia rakennelmia vaaleanpunaisesta tornista ja ruskeista portaista!

    VastaaPoista