lauantai 28. syyskuuta 2013

Flunssakausi avattu

Voihan räkä! Molemmilla lapsilla nenä vuotaa ja räkää on kaikkialla.Artzaa ei valuva räkä haittaa. Joskus hän saattaa pyyhkäistä nenänalusensa vaatteisiini, mutta yleensä antaa vain rään valua. Sohvalle kiivetessä räkä jää sohvakankaaseen. Mikäli yritän lähestyä nenäliina kädessä, lapsi juoksee karkuun tai nappaa nenäliinan ja juoksee karkuun se kädessään. Myöhemmin Artza repii nenäliinan ja syö siitä ainakin osan. Niistäjää (NoseFrida) olen yrittänyt käyttää, mutta heikoin tuloksin. Ei pysy niistettävä edes kiinni pidettynä niin paljoa paikallaan, että homma onnistuisi. Nuhaisen lapsen imettäminen vaatisi kyllä korvatulpat, niin järkyttävältä se kuulostaa, kun lapsi yrittää hengittää nenän kautta.

Emppa taas niiskuttaa ja pyyhkii räät poskelle. Niistää hän ei jostain syystä osaa, vaikka olemme harjoitelleet pingispallon puhaltamista nenällä. Terveenä onnistuu hienosti, mutta nuhaisena vaan ei. Kun yritetään niistää, Emppa aina vetää räkää sisäänpäin. Hän tajuaa itsekin, että menee väärään suuntaan, mutta ei auta. Niistäjällä Empan röörit saa avata, mikäli tilanne on oikein paha.Kyllähän maailmaan räkää mahtuu. Räät saa poskelta ja käsistä pois suihkussa, vaatteet puhdistuvat pesukoneessa ja sohva höyrypesurilla. Mutta meillä flunssa jää todella harvoin pelkkään flunssaan. Flunssasta seuraa molemmille korvatulehduksia (juuri haettiin taas Artzalle lääkekuuri), Empalle keuhkoputken tulehduksia ja Artzalle sekä kurkunpään- että keuhkoputken tulehduksia. Odotettavissa siis meidän perheessä tälläkin kaudella unettomia öitä ja reissuja ensiapuun. Minulla kyllä alkaa jo olla sekä infektioastman että laryngiitin kotihoito hyvin hanskassa ja tunnistan, milloin ei hoito kotona enää riitä, vaan pitää mennä ensiapuun. Onneksi se ensiapukin on vain muutaman kilometrin päässä.

1 kommentti:

  1. Emppa oppi juuri niistämään! Suihkussa ollessaan sai jutun juonesta kiinni. Ei vissiin halunnut vetää vettä nenään. Suihkun jälkeen vielä demonstroi uuttaa taitoa nenäliinaan. Eipä ole ennen tullut iloittua räkäisestä nenäliinasta. :)

    VastaaPoista