torstai 15. toukokuuta 2014

Torni

Kaivoin Timolle esiin vaalenapunaisen tornin. Kaksi pienintä palikkaa olikin laitettu niin hyvään talteen, että niitä ei nyt näkynyt, mutta hyvin sujui vähemmälläkin. Tosin se pienin palikka olisi kiva olla mukana. Paitsi siksi, että on niin jännittävän pieni (1 cm kanttiinsa), niin se on myös hyvä hienomotoriikan harjoittelussa.

Montessorimateriaaleissa on tavoitteena, että lapsi itse huomaa, jos on tehnyt virheen ja voi itse korjata sen. Tässä on nyt selvästi mennyt väärä pala johonkin väliin :)


Korjauksen jälkeen valmis torni! (Tai siis oikeasti kaksi palaa liian pieni.)
Tornin kokoaminen innosti enemmän kuin tavalliset palikkaleikit. Syytähän en varmasti tiedä, mutta arvelin sen johtuvan siitä, että tässä saatiin jotain valmiiksi asti. Minut haettiin aina katsomaan valmista tornia. Ensimmäisellä kerralla palikat saivat kovan kohtelun, kun torni kaadettiin (kuten tornit yleensä leikeissä kaadetaan), kun en ehtinyt sanoa, että näitä palikoita kohdellaan hyvin. Jatkossa Timo purki tornin todella huolellisesti ja asetteli palikat varovasti lattialle.

Olen tosi tyytyväinen, kun torni kiinnosti enemmän kuin etukäteen arvelin. Tämän avulla ehdin vielä kuoria perunat ainakin pariin keittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti