torstai 3. lokakuuta 2013

Yhteenlaskua

Eero on pelannut netissä yhteenlaskupeliä. Ilmeisesti Usalainen tyyli on opetella yhteenlaskuja vähän samaan tapaan kuin meillä kertolaskuja, eli ensin lisätään yhtä, sitten kahta ja niin edelleen. Eero kun toistaiseksi pelaa merirosvopeliä lisäämäällä vain sitä yhtä (vaikeustason saa valita pelin alussa) luulen, että yhteenlaskusta tullut vähän väärä kuva, eli että tulos on aina se isompaa lukua seuraava luku. (Jos tekisin pelin itse, niin alussa saisi valita korkeimman summan ja laskut tulisivat sitten sen mukaan.)

Tutustuttiin yhteenlaskuun pienien laskusauvojen kanssa. (Isot olisivat kivemmat, mutta pelkäsin homman lipsuvan miekkailuksi.) Meillä oli käytössä sauvat 1-5. Tehtävänä oli rakentaa muista sauvoista yhtä pitkä kuin viitossauva. Tein laskut paperille _ + _ = 5, tähän piti koota tulokset.


Ensin löytyi 3+2

ja sitten 4+1.

Tuloksia ei saatu paperille, koska tässä välissä pikkuveli oli kähveltänyt paperin ja piirrellyt siihen. Ihan hyvin minun mielestäni laskut olisi voitu tuohon vielä kirjoittaa, mutta Eeron mielestä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti