keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Lasten juhlat

Toissapäivänä juhlittiin Eeron synttäreitä ja täytyy mainostaa, kuinka hienot juhlat olivat. Ihan lasten ehdoilla mentiin ja kyllä oli kivaa.

Juhlat alkoivat heti aamusta, jottei synttärisankarin ja juhlijoiden kärsivällisyyttä jouduttu venyttämään yhtään ylimääräistä. Olimme juhlapaikalla jo ennen yhdeksää ja silti Emppa ehti ainakin kymmenen kertaa kysyä, joko kohta mennään. Eerokin oli kuulemma herännyt tavallista aikaisemmin odottelemaan vieraiden saapumista.

Ohjelmassa oli aarteenetsintää. Joku oli vienyt Angry Birds -karkit ja olihan ne löydettävä ennenkuin päästäisiin herkuttelemaan. Rosmo oli onneksi jättänyt vihjeeksi kuvan. Valokuvassa oli tuttu kaluste ja kun menimme sen luokse, löytyi sieltä uusi kuva uudesta paikasta. Osa vihjeistä oli ihan selvästi näkyvillä ja osaa lapset saivat haeskellaksi. Yksi vihje oli trampoliinilla ja sinne piti jäädä hetkeksi pomppimaan porukalla. Toinen vihje löytyi puusta ja Eero kiipesi sieltä hakemaan seuraavan vihjeen. Viimeinen kuva esitti hiekkalaatikkoa ja sieltä löytyikin rasti osoittamassa aarteen kätköpaikkaa. Karkit löytyivät kaivamalla ja voitiin siirtyä ruokapöytään.

Sani oli tainnut nähdä aika paljon vaivaa aarrejahdin järjestämisessä. Valokuvavihjeitä oli hirmuinen määrä ja kuljimme sekä sisällä että ulkona. Kaikki kuvat oli laminoitu, joten sadekaan ei olisi estänyt lapsia löytämästä aarretta. Isommat lapset tunnistivat helposti kuvista, mistä on kyse ja Eero näytti tietä, mistä mitäkin löytyy. Pienimmätkin menivät isompien perässä useimmille vihjeille ja välillä taas puuhasivat omiaan, mutta kaikki kyllä kiljuivat aina kun uusi vihje löytyi. Artzakin kiljui mukana, vaikka 11 kk ikäisenä ei varmasti tajunnut, mistä oli kyse. Innostus vaan tarttui. Sotkua aarrejahdista tosin seurasi, kun innokkaat aarteenetsijät säntäsivät takaisin sisälle suoraan hiekkalaatikolta. Toivottavasti Sani oli noudattanut kehotustani siivota vasta juhlien jälkeen. Lastenjuhlista tulee aina niin paljon sotkua, että lattioiden peseminen ennen juhlia on ajanhukkaa.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa kakun koristelu. Ensin lapset saivat pursottaa kermavaahtoa kakun päälle ja sen jälkeen laitettiin suklaakoristeita, mansikoita ja kynttilöitä kakun päälle. Koristeita riitti hyvin kakkuunkin, vaikka aika paljon taisi mennä suoraan pieniin suihin. Sanilta oli loistava idea antaa lasten itse koristella kakku. Aikuiselle vähemmän stressiä järjestelyistä ja lasten mielestä älyttömän hauskaa. Itseasiassa aikuistenkin mielestä kivaa. Minäkin sain vähän pursottaa kermavaahtoa ja olihan se erilaista, kun ei tarvinnut miettiä, tuleeko nyt symmetristä. Seuraavissa Empan juhlissa meilläkin lapset saavat kyllä hoitaa kakun koristelun.

Synntärisankari sai onnittelulaulun ja puhalsi kakusta kaikki kynttilät sammuksiin. Kakku ja Angry Birds-karkit maistuivat ja sitten taas leikittiin sisällä ja ulkona. Siellä kaikilla oli niin mukavaa. Onneksi saatiin olla mukana.






1 kommentti:

  1. Helpotti kyllä etukäteishommia melkoisesti, kun ei tarvinnut stressata kakun koristelusta tai siivouksesta. Täytyy tässä nyt kuitenkin tunnustaa, että ei siivottu juhlien jälkeenkään.

    VastaaPoista