lauantai 2. helmikuuta 2013

Ykköset ja kymmenet

Liikennemerkit kiinnostavat Eeroa ja autoreissulla katselimme nopeusrajoituksia. Kotona sitten tutustuttiin kymmeniin. Materiaaleina oli kartongista tehdyt numerot 1-9 ja kymmenet 10-90 (muropaketeista saa hyvää kartonkia), helmiketjut 1-9 ja kasa kymmenen helmen ketjuja.

Ensin laitettiin luvut järjestykseen. Eero halusi aloittaa kymmenistä. Uusina tuttavuuksina ne taisivat olla paljon jännittävämmät kuin vanhat tutut 1-9. Kymmenen kohdalle yksi kymmenen helmen ketju, 20 kohdalle kaksi, 30 kohdalle kolme ja niin edelleen.


Tässä kymmenet ovat jo valmiina ja siirryttiin ykkösiin. Virallisesti ykköset kuuluisi tehdä laskemalla irrallisia kultaisia helmiä, mutta kotona mennään helmiketjuilla.

Tässä vielä helmiketjut tarjottimella. Edellisestä kuvasta huomaa, että nelosen kohdalle on meni viiden helmen ketju ja kaikki siitä eteenpäin menivät myös väärin. Yhdeksän kohdalla jäljellä olikin yllättäen vain neljän helmen ketju joten Eerolle oli selvää, että jossain meni nyt väärin. Montessori-materiaalissa on tarkoituksena, että lapsi pystyy itse tarkistamaan suorituksensa.Valmis!

Tätä voisi jatkaa harjoittelemalla sadat sadan helmen levyillä ja tuhannet tuhannen helmen kuutioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti