maanantai 4. helmikuuta 2013

Yö ja päivä

Miksi on yö ja miksi on päivä? Miksi tuolla tädillä on musta takki? Miksi kivi on kova? Osa kysymyksistä edellyttäisi laajempia opintoja erinäisiltä aloilta, mutta ensimmäiseen osasin vastata.

Ensin pojat pallon pinnalle. Ylempi on Eero Suomesta ja alempi lomakaveri Axel Ranskasta. Toiselta puolelta palloa löytyy USA:n poika Mike. Valtiojako ei ole ihan tätä päivää, sen verran vanha pallo on kyseessä.


Pallo pimeään huoneeseen ja taskulamppuaurinko palamaan. Hetken miettyään äiti osasi pyörittää palloa oikeaan suuntaan, että aurinko nousee idästä.  Sitten tutkittiin mikä kuka pojista oli menossa nukkumaan ja kuka vasta heräili.

Leikki jatkui niin, että molemmat pojat huiskivat omilla taskulampuilla pimeässä lähes puoli tuntia. (Lampuilla osoiteltiin myös sohvan alle, jonka seurauksena meillä imuroidaan tänään :)

1 kommentti:

  1. Olen yrittänyt ajoittain haeskella karttapalloa, mutta en ole vielä löytänyt. Ajattelin, että siihen olisi kiva merkitä tarroila maat, joissa lapset ovat käyneet.

    Meilläkin jo Emppa on kysellyt, miksi aurinko laskee. Sanoin, että maapallo pyörii kiertäessään aurinkoa. "Jaa" oli vastaus. Ja hetken kuluttua: "Missä se pallo on? Minä haluan sen." Eli ei ehkä mennyt ihan perille, mutta sama kysymys tulee varmasti vastaan vielä uudelleen.

    VastaaPoista